Bor
A kommunikációban az egyesület email címe: neszmelyiborvidekert@gmail.com
6 #Neszmély borászat közösségi bora és 1-1 bora
Pincészetek:
Bősze Pincészet Ászár
Hilltop Neszmély Borászat
Kisbaka Családi Borbirtok
Kősziklás Borászat
Petőcz Pincészet és Vendégház Ászár
Szivek Pince
borkóstolás, borárusítás
Cserszegi fűszeres Chardonnay Szürkebarát Rozé Kékfrankos Syrah
Cabernet franc
AlDebrői Hárslevelű
Debrői Hárslevelű
Vendáglátóhely, rendezvényhelyszín, borkóstoló
Pincészetünk által előállított borok bemutatása, kóstoltatása
Borászatunkat 2012-ben alapítottuk, kis családi vállalkozásként, Nagymuzsaly településen, Beregszásztól 8 km-re, mely a Munkács-Nagyszőlősi történelmi borvidék része volt egykor. Szőlőterületeink egy része a Nagyuzsalyhoz tartozó, vulkanikus Kápolna dűlő déli vonulatán helyezkedik el, melynek mikroklímája nagyon hasonló a Tokaji területekhez, így minőségi borszőlő termesztésére kiválóan alkalmas. Vállalkozásunk alapjait a szüleim által 1993-ban létrehozott farmergazdaság adja. Bár ők nem foglalkoztak szőlőtermesztéssel és borászattal, de a föld szeretetét és a földművelés alapjait kicsi koromtól átadták, megerősítették bennem. Egyetemi éveim alatt fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék szőlőtermesztéssel és borásztattal foglalkozni, bár akkor még úgy gondoltam, hogy csupán hobbi szinten. Ezért 2012-ben még csak egy kisebb területet telepítettünk be szőlővel, azonban az évek során realizálódott bennem, hogy komolyabban szeretnék borászattal foglalkozni. Jelenleg 2,5 Ha területen van 7000 tőke szőlőnk. Rövidtávú terveink közt szerepel egy újabb 2-2,5 Ha-os terület telepítése.
Szőlőfajtáink: Furmint, Hárslevelű, Muskotály, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos, Blauburger, Merlot.
Kis borászatként hivatalos forgalmazási engedélyünk (licenc) 2020 tavasza óta van, illetve a "Bereczky" mint hivatalos márkanév is bejegyzésre került.
Borainkat belső Ukrajnán kívül már az Európai Unióba és az USA-ba is sikerült megismertetnünk.
2018-ban a mi javaslatunkra alakult meg a Kárpátaljai Magyar Borászok Egyesülete azzal a céllal, hogy összefogja a magyar borászokat Kárpátalján és visszahozzuk a kárpátaljai bor régi jó hírnevét.
Bock Borászat és a Bock Hotel Ermitage
Bock Borok és Szőlőmag termékek
Badacsonyi borkostoló
Vulcanus pizzabár- Tapolca
Badacsonyi fajták (kéknyelű, vulcanus, úrréti stb)
Dr. Büttner Tamás 2005-ben vásárolta meg első szőlőültetvényét a Badacsonyi Borvidékhez tartozó Tóti-hegyen.
2015-ben feleségével Ágnessel és Dr. Bálint Andrással megalapították a Büttner Borászatot, amely jelenleg 15 hektáron gazdálkodik.
Büttner Márton marketing vezető és Altinger Krisztián borászat vezető közösen gondoskodnak arról, hogy a legmodernebb technológiával a lehető legkiválóbb borokat állítsák elő évjáratról évjáratra.
Minden egyes Büttner logóval ellátott palack garancia a magas minőségre!
Bor,pezsgő, must
Bor, pezsgő, must
A Gonda borászat az erdőbényei Liget-tanya családi gazdaság részeként felépülő és fejlődő 3. generációs borászat. A 2014-es technológiai váltástól folyamatosan kísérletezünk a vad- és fajta élesztőkkel. Első kereskedelmi forgalomba hozott száraz, csendes boraink 2016-ban készültek, mustot és pezsgőt 2019-től palackozunk.
Építész és építőmérnök házaspár két kisfiunkkal kiegészülve alkotjuk a borászatot széleskörű, családi támogatás mellett. Egy hagyományos erdőbényei kőházban, és Miskolcon az avasi pincesoron is megtalálhatóak vagyunk. A fehér szőlőt a bodrogkeresztúri Lapis és az erdőbényei Lepény dűlőből szüreteljük.
Boraink az elmúlt időszak családi gyarapodásának lenyomatai. Az egyes évjárati jellemzők, a különböző borstílusok és technológiák megmutatása mellett: must, száraz furmint és hárslevelű, pezsgők, késői szüretelésű édes furmint is megtalálható kínálatunkban.
A borászat-építészet-élővilág hármasa gondolkodásmódunkban és épületeinkben is megjelenik. A természet és az ember által teremtett világ kapcsolatának megfejtése folyamatos kutatás és kísérletezés a bennünk érlelődő és fejlődő szellemiség mellett.
Tokaji és Zempléni eredetvédett borok és gyöngyözőborok.
Grand Tokaj természetes édes borok és gyöngyözőborok
Speak Easy Wines csendes- és gyöngyözőborok
Hajós-Bajai Borvidék turizmusa
Hajós-Bajai Borvidék borai
Több mint 40 éves tudományos szakértelmet kínálunk kivételes műszaki támogatással és szolgáltatással.
Borászati mérőműszereket szeretnénk bemutatni. Titrátorok, refraktométerek, pH mérők, oldott oxigén mérők, spektrofotométer, borászati fotométerek, zavarosságmérők, illetve hőmérők találhatóak meg a kínálatunkban. Az egyszerűen használható eszközökkel könnyedén ellenőrizhető a must és a bor minősége, és segítségükkel a gyakori borászati mérések költséghatékonyabbá és gyorsabbá tehetők.
Borászatunk 1993-ban egy egykori TSZ pincében, tízezer liternyi fémtartállyal és 110 hektár rossz fajta-összetételű, elöregedett tőkével vágott neki a neszmélyi bor hírnevének újraépítésébe. 410 hektáron kezdtünk el szőlőt telepíteni - akkor még elsősorban a külföldi piac számára, hogy megfizethető és magas színvonalú borokat adhassunk a világnak. Ehhez szükségünk volt egy XXI. századi technológiára alapozott, korszerű borászatra és egy kiváló szakértőre. Főborászunk, Kamocsay Ákos neve lett minderre a garancia. Büszkék vagyunk rá, hogy a Hilltop harminc év alatt az ország egyik legnagyobb és legszebb* borbirtoka lett.
A neszmélyi borvidéken több mint kétezer éves bortörténelemre építettük borászatunkat, miután már Probus császár is szőlőtelepítésre fogta be itt az ókori Róma légióit. Később Zsigmond király, a Zichy család, majd a Pannonhalmi Apátság is erősítette a szőlészet helyi hagyományait, amelyet ma a Hilltop folytat büszkén tovább.
később megadjuk
Balatoni Sárga muskotály gyöngyözőbor 2022
Badacsonyi Cuvée fehér 2022 /reduktív/
Badacsonyi Olasz rizling 2022 /reduktív/
Badacsonyi Olasz rizling 2021 /tölgyfahordóban érlelt/
Badacsonyi Kékfrankos 2021
Lajver Borbirtok mint rendezvény és esküvő helyszín
Lajver szállás
Borkóstolók
Lajver borok
A Tokaji borvidék északi részén, Hercegkúton található az immár két generációt felölelő családi borászatunk. Boraink stílusában a hagyományokat tisztelő szakmai múlt és modern, fiatalos, friss lendületet ötvöződik. A Gombos-hegyen levő világörökségi pincesoron található pincénk, ahol lehetőség nyílik ezen borok kóstolására.
-Borkóstolók
-Borvacsorák
-Tokaji száraz és édes borok, borkülönlegességek
Zselízen és környékén már az 1600-as években is termesztettek szőlőt. Említésre méltó fejlődés az 1700-as évek végén történt, amikor is az Esterházy család birtokába került a zselízi uradalom. Ekkor nagy fejlődésen ment keresztül a környék, kastélyt építettek Zselízen és a környék mezőgazdaságát nagy mértékben modernizálták. Esterházy nevéhez fűződik az uradalom szőlészetének modernizálása, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a borászat színvonalára is. Többek között az uradalomhoz tartozó nagypeszeki szőlőültetvényen gyönyörű pincét építtetett, ahonnan Bécsbe is szállítottak a gróf boraiból.
A pince a második világháború után az állami gazdaság tulajdonába került. A pince érdekessége, hogy 1957-ben itt nemesítették ki a Peszeki Leányka szőlőfajtát. Horňáček Ernest és Zabadal Michal a Mézesfehér, Sárgamuskotály és a Feteasca Regala fajtákból nemesítették ki. A szőlészetben ma is található néhány eredeti Peszeki Leányka szőlőtőke.
Az 1992-es évtől a pincének több bérlője is akadt, majd 2001-ben az épület leégett és az ültetvény tönkrement.
2003-ban a Biocentrum, s.r.o. tulajdonába került. Palík László és Palík Klára az ültetvényt teljes egészében újra telepítette, így ma 15 hektáron 60 ezer tőkét művelnek. A pince épületét is felújították. A szőlő feldolgozása az ősi, több, mint 230 éves nagypeszeki pincészetben történik, melyet az elmúlt évszázadok történelmi viharai sem tettek tönkre.
Palík Pincészet 2006-óta foglalkozik organikus borok készítésével. A pincészetünk célja elsősorban a magas minőségű bioborok gyártása és forgalomba hozatala. Az üde, könnyed, gyümölcsös italok mellett megtalálhatóak a komolyabb, testesebb fehér- és vörösborok is. Célunk a kitűnő minőségű, fajtajelleges, a peszeki szőlőhegy karakterét magában hordozó borokat előállítani.
2016-ban válaszul a gyümölcsborok egyre növekvő népszerűségére, elkezdtünk kialakítani egy új gyümölcsbor-előállítási technológiát. Bioborok készítőjeként alapelvünk, hogy a jó bor csakis kiváló minőségű alapanyagokból készülhet. Ezért, csakis vegyszermentes vagy minimális vegyszerhasználat mellett megtermett, egészséges gyümölcsöket dolgozunk fel gyümölcsboraink készítésekor.
Technológiánk folyamatos fejlesztésével elértük, hogy ma 11 különféle gyümölcsből, virágból és zöldségből készített bort kínálhatunk a vásárlóinknak.
Termékeink kézműves jelleggel készülnek, elérhetőségük és tulajdonságaik változhatnak az adott szezonban termett alapanyagok mennyiségétől és tulajdonságaitól.
Akik szeretik a vidék csendjét az ízletes ételeket a kiváló minőségű borokat, azok számára az idilli környezetben elhelyezkedő hangulatos pince kellemes kikapcsolódást biztosít. Különböző alkalmi rendezvények, családi összejövetelek, borkóstolók, borvacsorák megrendezésére kerül itt sor. E mellett nagy gondot fordítunk a helytörténeti emlékek gyűjtésére, megőrzésére. A felkutatott és összegyűjtött helyi jellegű dokumentumokat a pince helységeiben a vendégek is megtekinthetik.
Küldetésünk, hogy a Pannonhalmi Borvidéken működő borászatokkal, cégekkel, szervezetekkel, egyesületekkel együttműködve népszerűsítsük a borvidéket, az itt készített kiváló borokat.
Pincejárás, bortúra, borvidéki online borbolt, borkóstoló házhoz megy...
Ismerje meg a Pannonhalmi Borvidéket, a borvidék pincészeteit, jellegzetes borait! Mi segítünk! :-)
A Pannonhalmi Borvidéket képviselve a borvidék meghatározó pincészeteinek borait és a borvidék kínálta lehetőségeket mutatjuk be.
A karancsi Szabó pincészet több évtizedes szőlő- illetve borászati múlttal rendelkezik. Jelenleg a vállalkozásban a család két generációja tevékenykedik aktívan. A Báni-hegy délfekvésű domboldalára telepített szőlőültetvényeik garantálják a kiváló minőségű alapanyagot boraikhoz. A kínálatukban védett földrajzi eredetű, kiváló minőségű borok - olaszrizling, sauvignon blanc, pinot blanc, rosé, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc - található.
A Szatymazi Gazdakör célja hozzájárulni a szegedi tájkörzetben a magyar fűszerpaprika-termesztés újjáélesztéséhez, a gazdálkodók segítése a lehető legtöbb területen, a Szatymaz község területén egykor virágzó szőlő- és borkultúra reneszánszához valamint az igen színes Csongrádi borvidék minél szélesebb körű megismertetéséhez. Több, mint 20 éve november végén bor és paprika versenyt rendezünk. Az egész Kárpát medencéből érkeznek minták, melyet komoly szakmai zsűri bírál el.
Az Egy Korty Csongrádot 3 fiatal lelkes borász alapította azzal a céllal, hogy megmutassák a Csongrádi borvidék milyen csodálatos lehetőségeket tartogat a borkedvelők számára. Legfrissebb borászati ismeretekkel és elődeink tapasztalataival felvértezve a homoki szőlők terméséből friss, gyümölcsös fehér- és nagytestű vörösborokat egyaránt készítünk. Három borász, három pince, egy cél: kiváló minőségű borainkkal kivívni a Csongrádi borvidék számára a megérdemelt elismerést mind a gasztronómia, mind a borfogyasztók részéről. Ismerjék meg a FIATAL, LENDÜLETES, ÚJHULLÁMOS CSONGRÁDI BORVIDÉKET!
Kiváló borok a Csongrádi borvidékről a teljesség igénye nélkül: Cserszegi Fűszeres - 2023; Chardonnay - 2023; Zweigelt Rosé - 2023; Cabernet Sauvignon - 2022;
Ízelítő a Szatymazi Gazdakör tagjainak termékeiből.
Borászatok érkeznek velem a Borvidékünkről. A Pósta Borház és a Sárosdi Pince, de szeretnék még egyet hozni.
Borok - zömmel vörös, kadarka, kékfrankos és cuveék
A Borház borászati termékei,
Rendezvények, borkóstolók hemutatása
2021,2022,2023 -as borok bemutatása.
Avasi Présház
Csáter Apó pincéje
Vadnai CSAKAZÉRTIS Bor- és ökogazdaság
Fent említett borászatok birai
Úrhidán termesztünk jóféle sáfrányt (crocus sativus) családi gazdaságunkban. A fűszerként és gyógynövényként is igen széleskörűen hasznosítható sáfránynak értékesítjük a bibéjét és a szirmát is. A sáfránybibéből, illetve sáfránysziromból szörpöt is készítünk. Közel 200, főként tájfajtából álló gyümölcsfa-gyűjteményünk van, így készítünk, és értékesítünk gyümölcslekvárokat, szörpöket is, mindegyiket sáfránnyal fűszerezzük.
Az alábbi linken található NAK kiadvány 20. oldalán bővebben is olvashatnak rólunk:
https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/7428-helyi-termek-katalogus/file
Valamint a www.facebook.com/urhidaisafrany oldalon is.
Szárított sáfránybibét (0,2g-os, 0,5 g-os, 1g-os, 2g-os kiszerelésben) és szirmot viszünk. Valamint sáfránybibe, -szirom szörpöt.
Vajdaság földrajzi fekvésénél fogva, amibe az éghajlat, termőterület és a lakosság munkaszokásai tartoznak, nagyon megfelelő terület mezőgazdasági termesztésre. A Vajdaságban található gazdag és a múltba visszanyúló borászati tradíciók összeszövődnek a korszerű termesztési technológiákkal. Az úgynevezett házi technológiák, azaz kisebb és közepes borászatok, lépcsőzetesen modern borászatokká alakulnak át. Az új borászati pincegazdaságok megalapozták Vajdaság minőségi borászatát. Itt dolgozzák fel a szőlőt, kezelik a bort korszerű technológiákra alapozva, teljes mértékben betartva őseink tapasztalatát és hagyományait, amelyek a vajdasági boroknak különleges minőséget biztosítanak. Vajdaságon belül hét borvidék található, különböző helyi adottságokkal, ami biztosítja a vajdasági borok sokszínűségét.
A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége a 2022. évtől kezdve foglalkozik a Schams Ferenc tervnek köszönhetően a borkultúra népszerűsítésével Vajdaságban és a Kárpát-medencében. A Vajdasági Magyar Borászok Egyesülete szakmai segítséget nyújt a vajdasági magyar borászoknak.
Kínálatunkon keresztül betekintést nyerhetnek számos vajdasági borvidékre valamint a borvidékeken tevékenykedő kiemelkedő pincegazdaságokba.
Villányi REDy kóstoló, Villányi borvidék - Helyi termékek kóstolója
Villányi REDy kóstoló, Villányi borvidék - Helyi termékek kóstolója
Turisztikai szolgáltatásaink (Fertőrákoson), borászatunk és a borvidékünk bemutatása.
Boraink: Zöldveltelini, Olaszrizling, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Supernova
A youHU! design az italkultúra és a design metszetében alkot borkellékeket,
interaktív installációkat, izgalmas vendégélményt. Céljuk a fogyasztási élmény
maximalizálása a játékosság, a fenntarthatóság és az elegancia
háromszögében.
A youHU! design boros kiegészítői természetes, nemes alapanyagokból készülnek a parafától az üvegen át a színesfémekig. Nem csak termékeik, de csomagolásaik esetében is fenntartható, környezettudatos megoldásokat alkalmaznak.
Zala megye dimbes-dombos tájainak történelmi öröksége, a térség gasztro-kultúrájának máig szerves része a szőlő- és borkultúra.
A vidék kedvező klímájának és persze, a tradicionális szakértelemnek hála Zalakaros és környéke a zalai borvidék igazi ékességévé vált, ahonnan évről-évre páratlan borkülönlegességek kerülnek ki s kápráztatják el a minőségre szomjazókat.
Zalakaros Város Bora - Cezar Pincészet (Nagyrada) Kis-Balatoni Irsai Olivér 2022